Fisketuren

Från dunz0r
Version från den 11 maj 2021 kl. 20.06 av Adminsan (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Förra sommaren, på edison tittade dunz0r mig djupt i ögonen och frågade "Ska vi gå och fiska du och jag?". Jag var tyst först, darrade lite om benen och fick fram ett ne...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Förra sommaren, på edison tittade dunz0r mig djupt i ögonen och frågade "Ska vi gå och fiska du och jag?". Jag var tyst först, darrade lite om benen och fick fram ett nervöst men gällt "ja...". dunz0r stirrar hårt i mina ögon i 5 sekunder och sen ler han i mjugg och säger "BRA! Vi sticker iväg och fiskar när edison slutar söndag morgon".

Jag kände mig både fundersam, nervös men mest pirrig inför söndagen och till sist så kom den, söndag morgon. dunz0r knuffar lätt till min luftmadrass, jag vänder mig om och där står han i gummistövlar, boxershorts och keps, inget mer. Han har två fiskespön i högra handen och en liten fiskeväska i den vänstra. Jag studsar upp och vi går iväg tillsammans.

Utanför edison står en mörkblå tvåmanna tandemcykel. dunz0r tar tag i styret och säger "Sätt dig bak, så cyklar vi iväg till en liten sjö som heter Översjön, som ligger en knapp mil bort.". Han sätter sig på sadeln, jag sätter mig på min och den närmsta halvtimmen cyklar vi genom skogarna i Järfälla. Det är vackert väder, fåglarna kvittrar och jag lyckas då och då skymta hans skägg fladdra i vinden när vi cyklar.

När vi kommer fram till sjön så är det alldeles tyst. Det enda som hörs är fåglarna, en svag vind som får träden att susa och dunz0r frustande när han lyfter cykeln och ställer den mot ett träd. Han vänder sig om mot mig och ler riktigt brett och då släpper all nervositet och jag ler tillbaka. "Det är alldeles runt krönet" säger han och jag följer efter.

Runt krönet ser vi en liten brygga stor nog för den enda roddbåt som står förtöjd. Det är en röd båt med ett namn skrivet vid fören: "dunzalina" heter båten. dunz0r går med barska steg och jag trippar glatt efter. Vi sätter oss båda i båten och han tar tar i årorna och ror snabbt ut på sjön. dunz0r är så stark! Jag har aldrig varit på en roddtur som denna.

Väl framme räcker han mig ena fiskespöt och säger "ta den här, medan jag väljer ut ett bra drag åt dig". Jag tar spöt, han öppnar fiskelådan och fundersamt går han igenom dragen och alla andra lustiga prylar och säger "vet du vad? vi tar en wobbler istället". "ok" säger jag lite försiktigt, jag litar på dunz0r.

Han visar mig hur våra två haspelrullar fungerar och kastar ut för att visa mig hur det går till. "Jag är så oerfaren" säger jag, men dunz0r rör inte en min, utan säger bara "nån gång ska vara den första!". Jag försöker mitt bästa att kasta så som dunz0r gjorde. Det gick!

Jag vevar in långsamt och drar i spöt då och då som han hade visat mig, men sen hände nåt konstigt... Det liksom vibrerar i spöt, jag förstår ingenting. "dunz0r?..." säger jag... Han vänder sig snabbt mot mig och ryter "ryck i spöt NU!! och veva in så hårt du kan sen!!" Jag gör som han säger, det vibrerar mer i spöt... Jag förstår, jag har fått napp!

Mycket riktigt, efter en en kvarts minut vevande drar jag upp mitt min wobbler och på kroken sitter en en liten, liten gädda. dunz0r ler mer än vad jag någonsin sett honom göra. Han hjälper mig kroka av gäddan och slår den sen mot båtkanten. "Såhär får man den att sluta sprattla". Sen räcker han gäddan till mig och säger "Nu har du blivit man, låtom oss hädanefter alltid se på varann som män". Jag känner en stark känsla av stolthet fylla mitt bröst, jag håller fisken i händerna medan dunz0r tar tag i årorna och ror tillbaka. "Det blir inte bättre än såhär, så nu far vi hem tycker jag".

Vi cyklar tillbaka till edison, vi skiljs åt utan ord, endast en blick två män emellan räcker. Jag åker hem från edison med min fisk i en plastpåse. Ställer ner väskan med datorprylarna och i vanlig ordning är jag helt slut efter demopartyt. Jag vill bara lägga mig i min säng och sova så länge jag kan. Men först tar jag upp fisken ur påsen, håller fisken i min famn, lägger mig ner, lägger huvudet mot kudden och fisken bredvid mig på kudden, precis invid ansiktet. Jag viskar så ömt jag kan till fisken "åh dunz0r" och sen somnar jag...